Rapid Nymburk 2023 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Rapid Nymburk 2023

Aktuality
Aspoň někteří z nás, kterým to okolnosti dovolily, si nenechali ujít tradiční a oblíbený rapid v Nymburce. Je to příležitost zahrát si hezky šachy a potkat řadu známých, na které třeba během roku nevyšlo. Toho všeho bylo dostatek A i piva, které naštěstí pro mnohé šachisty nedošlo jako loni.

Letos se sešel rekordní počet účastníků. Trochu byly potíže dostat se ke své šachovnici, protože uličky mezi stoly byly docela úzké. Naštěstí ale ten počet neměl negativní vliv na občerstvení, krom tradiční fronty na obědový řízek se salátem obsluha fungovala rychle.

Turnaj tradičně zahájil starosta a nechyběly ani vtipné komentáře Jirky Sobotky. Průběh hry bez problémů, nikdo nedělal problémy.

Po šachové stránce se našim dařilo jako obvykle, nejlépe se umístil Jirka Novák, který měl navíc soupeře z horní půlky tabulky. Trochu překvapení je umístění Tomáše Dejmka, který nás v oddílovém rapidu řeže jako dřevo, ale v Nymburce mu to nešlo. Ale všichni jsme si dobře zahráli, to je hlavní! Cenový fond byl opravdu bohatý a krom finančních odměn, což se nás bohužel netýkalo, se dostala zajímavá cena na každého.

Příští rok bude jubilejní desátý ročník a už předem se těšíme!
Fotky Jirky Nováka
Návrat na obsah