Choteč 2015 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Choteč 2015

Ostatní turnaje

O Pardubickou kotvu ve 12. ročníku se ucházelo 83 šachistů.

Pořadatelem byli šachisté z Polabin 2222. Již tradičně se konal v hospodě v Chotči na 9 kol. Do turnaje jsem přihlásil sebe, Frantu Matějčka a Jirku Zelenku všem šachistům je známý jako Rigos . Po příjezdu autem, řídil Franta Matějček , jsem byl mile překvapen, způsobil to fakt, že na turnaj dorazili ještě tři členové našeho oddílu Jirka Novák, Honza Hamrník a předseda Vašek Uhlíř. 

Po uvítacím drinku , sektem s jahodou před hospodou v Chotči jsme postoupili do sálu kde se vše konalo. Před samotným začátkem klání se bylo možno dostatečně posilnit v předsálí, kde na nás čekaly plné stoly prohýbající se pod tíhou všemožných dobrot.

V 9,15 hodin to začalo a střídaly se slabší chvilky s těmi lepšími. Do přestávky na oběd se odehrály 4 kola. Bylo nádherné počasí a tak polední přestávku trávili všichni pod slunečníky venku u stolu a živě debatovali o svých partiích. Dobře jsme se posilnili, abychom měli dostatek energie do závěrečných bojů.

Posledních pět kol jsme zahájili ve 12,15 . Honza Jirka a Vašek hráli pozorněji a více bodovali než trio Rigos Franta a já. A jak už to bývá poslední 2 kola rozhodují . Finiš vyšel nejlépe Jirkovi Novákovi 13.místo 6 bodů , Vašek Uhlíř dosáhl na 24 příčku 5,5 bodů 40 Honza Hamrník 5 bodů, Aleš Lukša 52. 4 body , Franta Matějček 59.4 body a Zelenka 78 místo 3 body.

Ceny byly již tradiční, chyběly snad jenom lístky na dostihy. Nebylo to však rozhodující, protože naprostá většina si přijela zahrát pro radost, potkat se s kamarády a dobře a chutně se najíst. To se podařilo měrou vrchovatou. O kvalitách tohoto turnaje svědčí i počet účastníků klání. Po dobu, co se turnaje účastním, od roku 2011 tak byl nejvyšší.

Všem se nám turnaj líbil a alespoň za sebe mohu říct, že příště pojedu znovu. Pravda je, že výše startovného může někoho odradit, ale i přesto narůstá počet přihlášených. Kvalita něco stojí.

Další akcí oddílu šachu Sokola Sendražice je 6.6.2015 v Malovidech - taky tradičně.
Zapsal Aleš Lukša

Návrat na obsah