Malovidy 2023 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Malovidy 2023

Aktuality
Pohoda v Malovidech
1.7.2023

Letos jsme se rozhodli uskutečnit každoroční setkání na závěr sezony hned začátkem prázdnin, to byl nejlépe vyhovující termín, i když bohužel i tak se všichni nemohli dostavit. Aspoň jsme je řádně pomluvili!
 
Počasí bylo super! V pátek lilo, ještě v sobotu ráno krápalo, ale pak bylo krásně, slunečno, ne moc horko, prostě akorát. A v neděli se taky honí mraky fučí jako z hor. Prostě nám v sobotu počasí přálo!
 
Tentokrát bylo setkání ve znamení změn a vylepšení. Přizvali jsme jednak kamarády z Kutné Hory, potom se poprvé hrálo o putovní křišťálový pohár věnovaný Vaškem a taky se oslavovaly dvoje narozeniny, čtyřicátiny Honzy Hamrníka a dvojnásobné jubileum Pavla Křenka. No a v neposlední řadě to byl soudek s pípou, ze kterého si každý mohl sám načepovat Bernarda. Lahváče taky nejsou špatné, ale točené je točené. Krom piva se hojně podávalo i červené víno a různé destiláty, hlavně skvělá slivovice od Pepy. Protože píšu tento referát, je patrno, že vidím a nenechala žádné následky na zrakovém nervu.

Cesta standardní,  Břeťu, Vaška a Jirku vzal Milan autem, obětoval se a jako jediný abstinent mohl řídit. Ostatní ani koloběžku a raději jeli vlakem. Na úvod se místo obvyklého guláše paní Řebíčkové podávala uzená rolka, pro zvýšený počet účastníků takový velký hrnec na chatě Mirek opravdu nemá!

Občerstvení přivezla i Monika ve formě originálních sušenek ve tvaru šachových figur, po kterých se jen zaprášilo. Ke kávě skvělé!
 
Pak se hrál blicák na 2x5 minut. Ten vyhrál a putovní pohár získal Černovský, Jirka Novák se sice snažil, ale nestačilo to, tak pohár putuje do Hory. Ostatní pořadí není důležité, je vidět na přiložené tabulce, značnou měrou bylo ovlivněné zkonzumovanými destiláty a hezky jsme si zahráli všichni. Mirek věnoval i speciální cenu pro nejlepší ženu!
 
Nechyběl ani šachový pes, sice turnaj nehrál, ne že by šachům nerozuměl ale packou se mu to blbě tahá, nicméně celou dobu všem projevoval svou přízeň a nechybí ani na celkové fotce.

Na závěr se podávaly výborné klobásky z udírny, dopil se soudek a v pohodě jsme se rozešli do svých domovů, částečně autem a zbytek šel na vlak.
 
V neposlední řadě je potřeba hrozně moc poděkovat Mirkovi, který nejen že si pustil takovou smečku rozličných individuí na svou chalupu, ale hlavně všechno skvěle připravil, občerstvení i prostory na hru, což muselo dát hromadu práce. Ještě jednou díky!
Návrat na obsah