Rapid Kersko 2023 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Rapid Kersko 2023

Aktuality
Rapid Kersko
17.6.2023

Letos se nám po několika marných pokusech podařilo podat včas přihlášku a přihlásit se na rapid do Kerska. Ten se hraje pod širým nebem a tak je počet hráčů omezen. Účast byla velmi silná, na 45 účastníků připadli 3 velmistři a hromada mistru fide a dalších. V tom jsme bojovali tři odvážní ze Sendražic - Aleš, Břeťa a Kuba. Hrálo se 2x15 minut s přídavkem 3 sekundy na tah.

Jak jsme dopadli je vidět z tabulky, nejlépe si vedl Aleš, který na to zvolil nový elegantní outfit s čepicí a vyplatilo se to. S tak malým počtem hráčů se samozřejmě konal i oddílový přebor, v něm nás Aleš zdrtil oba. Jinak hromada známých jak z oddílových soutěží, tak z turnajů.

Průběh zpestřila bouřka s průtrží. Padlo to do obědové pauzy, ale když ustal déšť, vysušily se šachovnice s pouhým půlhodinovým zpožděním mohl turnaj pokračovat.

Vyhrál zřejmý favorit, ale o výhru musel bojovat ještě v posledním kole a bylo na co se dívat.

Strava v průběhu byla pestrá a za rozumné ceny. Pivo plzeňské, pak i kozlík a radegast. Na závěr organizátoři připravili pohoštění, gulášovka a řízek. A cenu velmi slušnou si odvezl každý.

Shrnuto skvělý turnaj a příští rok se pokusíme přihlásit znovu!
Návrat na obsah