O pohár starosty 2022 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

O pohár starosty 2022

Aktuality
O pohár starosty Nymburk
28.5.2022

Jako každým rokem se konal v Nymburce turnaj o pohár starosty. Ani letos jsme nechyběli a Sendražice měly opravdu silnou účast, snad nejvíce hráčů z jednoho oddílu. A tentokrát se sešlo šachistu opravdu rekordně hodně, přes 180. I při takovémto počtu to organizátoři zvládli perfektně. Kdo to nezvládnul byl ale bufet, protože už po čtvrtém kole došlo točené pivo a hráči museli vzít zavděk lahváčemi nebo tvrdšími nápoji.

Málem půlka šachistů o turnaj přišla, sice jsem odjezd zorganizoval správně, ale jak jsem hrál konce sezóny za áčko, vsugeroval jsem si začátek od 10:00, naštěstí Václav mě telefonem aktivoval a Petr nás přihlásil a zaplatil vklad, takže jsme to stihli.

Samotný turnaj probíhal bez problémů se střídavými úspěchy Sendražických bojovníku, konečná tabulka odpovídá výkonnosti. Pouze Lukáš pro celkovou únavu závěrečná kola neabsolvoval. Vojta na prvním velkém turnaji taky nezklamal a získal krásné tři body.

Překvapivý byl počet zahraničních účastníků, z devíti kol jsem hrál s Vietnamcem, Egypťanem, Azejbajdžáncem, Gruzíncem a Slovákem.

Na oběd se podával řízek se salátem za 120,- Kč, velikosti zdaleka se neblížil Drahoňovskému, ale byl docela dobrý.

Cenový fond byl bohatý, každý z našich obdržel nějakou odměnu. Konec byl asi v půl šesté a v hokeji jsme ještě stihli druhou třetinu. Bohužel.
Zapsal B.Hlavica
Návrat na obsah