Memoriál A.Rakušana 2019 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Memoriál A.Rakušana 2019

Aktuality
Memoriál Antonína Rakušana 2019

Již podruhé se sešli šachisté z blízkého i vzdáleného okolí k uctění památky Antonína Tomáše Rakušana formou šachového turnaje. Hrálo se to jako rapid na 2x15 minut, což je tempo snad přijatelné každému.

Letos přijelo 48 hráčů i hráček a turnaj se místo v sokolovně konal v prostředí zasedací místnosti CEROPU v bývalém pivovaře. Prostředí to bylo důstojné a rozlehlé, pouze chybělo občerstvení na které jsou šachisté zvyklí, zejména sortiment z prostředí U Černohlávků – čepovala se pouze káva, čaj a voda s citrónem. Ovšem zadarmo. No ale přežít se to dalo.

Turnaj slavnostně zahájil bývalý kolínský starosta, předseda starostů a poslanec Vít Rakušan, který pěkně vzpomněl na svého strýce a jeho záslužnou šachovou činnost.
 
Turnaj byl dosti silně obsazen i za účasti jednoho velmistra, ostatní mistry nepočítaje. Na čele se udála dosti silná rvačka, kterou nejlépe zvládli Vojtové z Vlašimi. Čtyři bojovníci ze Sendražice se umístili až v druhé půlce tabulky, avšak cenový fond byl bohatý a dostalo se i na ně. Nejlépe se umístil nejzkušenější hráč Vašek Uhlíř, který jako jediný dosáhl na 50%.


B.Hlavica, který to ovšem viděl pouze od počítače, protože zapisoval výsledky.
Návrat na obsah