Listopádí Břehy 2019 - Šachový oddíl TJ Sokol Sendražice

Přejít na obsah

Listopádí Břehy 2019

Aktuality
Listopádí Břehy 2019
2.11.2019

V poměrně početné sestavě, ze které ještě na poslední chvíli vypadl Aleš Lukša, jsme se vypravili na pravidelný turnaj do Břehů u Přelouče, kde jsme již byli loni a moc se nám tam líbilo.

Že nás bylo šest, musel nejmenší účastník zájezdu vzít zavděk sedadlem v kufru, na což i docela remcal, ale moje vnoučaty se naopak perou, kdo si tam sedne. Trochu složité bylo i nabrat všechny hráče po Kolíně ale vyšlo to podle plánu a protože ani na cestě se nevyskytly překážky, dorazili jsme na turnaj včas a mohli se zaregistrovat.

Při čekání na zahájeni jsme zjistili nemilou skutečnost, příjemná hospoda v lednu zkrachovala a teď je z ní něco na způsob klubu a pivo se tam nevyskytuje v žádné formě, natož točené. Navíc provokovaly pozůstatky zašle slávy ve formě reklamních tabulí a pivních tácků. Ještě že milá Asiatka za barem měla aspoň sortiment panáků, čehož někteří z nás krom řidičů také využili.

Výsledky turnaje viz přiložená tabulka, Jirka Novák po skvělém výkonu přesvědčivě vyhrál a také ostatní se umístili v prvé půlce. Nezklamal ani Rigos, kterému se tam dařilo i loni, po váhavém startu, kdy soupeře přehrával avšak byl poražen hodinami, využil možnosti občerstvení a jeho hra se ihned zrychlila a dostavily se i výsledky.

K obědu se podával vepřový nebo kuřecí řízek, buď se salátem nebo s chlebem a okurkou, který ovšem když označíme ten sendražický jako jednoznačné áčko, v Březích se jednalo maximálně o céčko.
 
Skončilo to asi kolem čtvrté, vydávaly se ceny, kterých bylo dost a dostalo se na každého. Do Kolína jsme dorazili po půl šesté a spokojení.
Zapsal Břetislav  Hlavica
 
Návrat na obsah